'Mission Falcao Complete': Galatasaray heeft 'El Tigre' definitief binnen

'Mission Falcao Complete': Galatasaray heeft 'El Tigre' definitief binnen

02-09-2019 22:44
14

Galatasaray heeft maandagavond Radamel Falcao gepresenteerd. De Colombiaanse spits (33) komt over van AS Monaco en tekent een driejarig contract.

De transfer van Falcao hing al dagen in de lucht. Zondagavond werd hij door ruim 25.000 uitzinnige Galatasaray-fans opgewacht bij het vliegveld van Instanbul. Falcao stond bij Monaco nog tot medio 2020 onder contract en dus moet de Turkse topclub een transfersom betalen. Het is niet bekend hoeveel Galatasay overmaakt naar Monaco.

Dat de fans van Galatasaray blij zijn met de komst van Falcao, is een understatement. Na tien minuten was de bevestigingstweet al ruim 100.000 geliket. Falcao speelde sinds 2013 bij Monaco, dat hem in het seizoen 2014/2015 verhuurde aan Manchester United. Een jaar beproefde de Colombiaan zijn geluk bij Chelsea, maar ook dat werd geen onverdeeld succes.

Bij Galatasaray wordt Falcao ploeggenoot van Oranje-international Ryan Babel. Eerder deze zomer versterkte Cim Bom Bom zich al met Steven Nzonzi, Christian Luyindama en Mario Lemina. Babel kwam over van Besiktas.