Heerenveen slaat drie minuten voor deadline grote slag: akkoord met Milan

Heerenveen slaat drie minuten voor deadline grote slag: akkoord met Milan

03-09-2019 00:00 Laatste update: 00:10
29

Drie minuten voor het einde van de zomerse transferperiode kondigt sc Heerenveen nog een transfer aan. Het gewezen toptalent Alen Halilovic komt op huurbasis over van AC Milan.

Halilovic komt uit de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb en debuteerde op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal. Vervolgens werd hij opgepikt door FC Barcelona. Na omzwervingen bij Sporting Gijón, Hamburger SV en Las Palmas maakte hij in 2018 de overstap naar AC Milan.

In Italië kwam Halilovic opnieuw weinig aan spelen toe. Milan stuurde hem daarom op huurbasis naar Standard Luik. In het afgelopen half jaar kwam hij tot zes wedstrijden. Bij Heerenveen moet hij de opvolger worden van de naar Anderlecht vertrokken Michel Vlap.

"Met Alen hebben we de gewenste extra creatieve middenvelder die we nog zochten", verklaart technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite. "Hij is met zijn techniek perfect in staat om de spitsen in stelling te brengen. We zijn blij dat we deze deal vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog rond hebben kunnen maken."