Van Gaal over De Ligt en De Jong: 'Frenkie niet op zijn kwaliteit uitgespeeld'

Van Gaal over De Ligt en De Jong: 'Frenkie niet op zijn kwaliteit uitgespeeld'

03-09-2019 00:45
25

Louis van Gaal maakt zich geen enkel moment zorgen om Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. De twee Nederlandse toptalenten verlieten Ajax deze zomer voor respectievelijk Juventus en FC Barcelona, maar komen nog niet helemaal uit de verf bij hun nieuwe clubs.

De Ligt kende een ongelukkig debuut voor Juventus tegen Napoli en De Jong kan zijn stempel nog niet op het spel van FC Barcelona drukken, ook omdat hij niet op zijn favoriete positie speelt. Van Gaal denkt dat het allemaal wel goedkomt. "Nee, we hoeven ons geen zorgen te maken", zegt de oud-coach tegen FOX Sports over de twee oud-Ajacieden. "Het zijn enorme talenten. Van de buitenkant gezien gaan ze heel goed met het vak om. Ze hebben allebei een geweldige presentatie. Maar ja, Frenkie de Jong wordt niet op zijn kwaliteit uitgespeeld vind ik. Dus het is wennen voor hem."

"En datzelfde geldt voor De Ligt. Andere cultuur, andere structuur, andere manier van voetballen. Het is allemaal niet zo eenvoudig. Iedereen denkt van wel. Dan ben ik ervoor om te zeggen: nou, wacht maar even af. Het is allemaal niet zo makkelijk in het buitenland", aldus Van Gaal, die tijdens het Voetballer van het Jaar Gala een memorabele speech gaf over de deze zomer gestopte spelers Robin van Persie en Arjen Robben.