Update: Portugese sportkranten onderschrijven dreigend ontslag voor Keizer

Update: Portugese sportkranten onderschrijven dreigend ontslag voor Keizer

03-09-2019 12:49 Laatste update: 12:53
51

Marcel Keizer ligt onder vuur in Lissabon. Volgens het Portugese medium RTP bekijkt Sporting Portugal de mogelijkheid om de Nederlandse trainer te ontslaan.

Keizer kan de Sporting-leiding naar verluidt niet overtuigen. Zijn toekomst ligt volgens RTP onder een vergrootglas. Het bestuur zou zich zorgen maken over de prestaties. Dat is opvallend, omdat Sporting voorafgaand aan het weekend nog aan kop ging in de Primeira Liga.

De 2-3 nederlaag tegen Rio Ave heeft de verhoudingen echter op scherp gezet. Keizer wordt met name aangerekend dat hij geen 'aantrekkelijk en effectief' speelplan heeft klaarliggen om Sporting uit het slop te trekken.

Keizer leidde Sporting afgelopen seizoen naar de derde plaats in Portugal, op ruime afstand van Benfica en FC Porto. Wel wist hij de Taça de Portugal én Taça de Liga te winnen. Eind 2018 kwam de oud-trainer van onder meer Ajax over van Al-Jazira.

Update 12.49: O Jogo en A Bola, de twee grootste sportkranten in Portugal, melden inmiddels ook dat een ontslag dreigt voor Keizer. President Frederico Varandas zou zelfs al enkele opvolgers hebben gepolst. Na de interlandperiode gaat Sporting op bezoek bij Boavista. Grote vraag is of Keizer dat duel van 15 september nog meemaakt.