'Ajax maakte interesse in Doan kenbaar toen PSV zich al bij Groningen had gemeld'

'Ajax maakte interesse in Doan kenbaar toen PSV zich al bij Groningen had gemeld'

03-09-2019 06:50
168

Niet alleen PSV wilde Ritsu Doan overnemen van FC Groningen. Naar verluidt heeft ook Ajax zich gemeld bij De Trots van het Noorden voor de Japanner, die uiteindelijk wel de overstap maakte naar Eindhoven.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dinsdag dat Ajax belangstelling toonde voor Doan toen PSV zich al in Groningen had gemeld. PSV zag in Doan een opvolger voor de vertrokken Hirving Lozano. Het is niet duidelijk welke plannen Ajax met de linkspoot had. De Amsterdammers hadden Doan wel al eerder in het vizier, maar lieten de interesse toen varen en besloten niet door te zetten.

Doan werd ongeveer een jaar geleden samen met Kik Pierie uitgenodigd door Ajax. Het duo kreeg een rondleiding en mocht het Champions League-duel met Real Madrid bezoeken. Doan besloot echter niet op die interesse in te gaan, Pierie deed dat wél.

Groningen was bereid om Doan naar PSV te laten vertrekken, maar vroeg daar wel een megabedrag voor. Technisch directeur Marc-Jan Fledderus wilde maar liefst veertien miljoen euro exclusief een doorverkooppercentage. 'Wellicht voelde hij zich gesterkt door de interesse die Ajax ook kenbaar maakte op het moment dat PSV zich al had gemeld', schrijft het ED.

'Voormalig PSV-directeur Brands klaagde in het verleden weleens over die handelwijze van de Amsterdammers, die volgens hem 'ineens' op dezelfde transferprooien joegen als PSV.'