'Leider pur sang' De Ligt: 'Ook gemakkelijk volzinnen als Ajax het moeilijk had'

'Leider pur sang' De Ligt: 'Ook gemakkelijk volzinnen als Ajax het moeilijk had'

03-09-2019 07:47
14

Ajax-directeur Edwin van der Sar is trots op de ontwikkeling die Matthijs de Ligt vorig seizoen heeft doorgemaakt. De centrale verdediger verdiende nog voor zijn twintigste verjaardag de aanvoerdersband, haalde met Ajax de halve finale van de Champions League en verdiende een toptransfer naar Juventus.

Maandagavond nam De Ligt de Gouden Schoen in ontvangst tijdens het Voetbalgala van De Telegraaf. "Als jong ventje van veertien en vijftien jaar zag ik Matthijs al voetballen in de jeugd in het elftal van mijn zoon (Joe van der Sar, red.). Zijn ontwikkeling is enorm geweest", liet Van der Sar weten aan de ochtendkrant. "Niet alleen zijn verdedigende acties waren sterk. Ook met doelpunten was hij belangrijk voor ons."

De ex-doelman is onder de indruk van de 'indrukwekkende' prestaties van De Ligt. "Als aanvoerder en leider is hij enorm belangrijk geweest bij Ajax. Hij is een leider pur sang." Dat bleek volgens Van der Sar vooral uit diens interviews na een wedstrijd. "Als het slecht was, zei hij het ook. Als Ajax in een moeilijke situatie zat, bracht hij net zo makkelijk een analyse in volzinnen."