Naam van Guardado viel bij PSV: Ja, daar heb ik zeker aan gedacht

Naam van Guardado viel bij PSV: "Ja, daar heb ik zeker aan gedacht"

03-09-2019 08:02
69

PSV heeft afgelopen zomer aan veel spelers gedacht, waaronder aan Andrés Guardado. Technisch manager John de Jong benadrukt echter dat de Mexicaan zeker niet de enige speler op de lijst was. Guardado speelde al van 2014 tot 2017 bij PSV en staat nu onder contract bij Real Betis.

In de zoektocht naar spelers dacht De Jong aan Guardado. "Ja, daar heb ik zeker aan gedacht", vertelt de technisch manager in een Q&A op Facebook. "Er gaan veel dingen door mijn hoofd in zo'n transferwindow. We filosoferen bijna iedere dag en misschien wel ieder uur over hoe we de selectie kunnen versterken. Dan kijk ik naar wat mogelijk is."

"We hebben zeker ook aan Andrés gedacht. Hij heeft fantastisch gespeeld bij PSV, maar hij is basisspeler bij Betis en volgens mij zelfs aanvoerder", zegt De Jong. "Uiteindelijk was dat ook niet echt haalbaar, maar er zijn zoveel spelers waar ik aan denk."

Het binnenhalen van spelers is moeilijker dan aangenomen, zegt De Jong. "Uiteindelijk moeten we heel veel zaken tegen elkaar afwegen om tot een goede samenstelling van de selectie te komen. Dat is het lastige van technisch manager zijn."