NEC haalt 'ideale twaalfde man' bij PEC: Heb ook overal gestaan, behalve keeper

NEC haalt 'ideale twaalfde man' bij PEC: "Heb ook overal gestaan, behalve keeper"

03-09-2019 08:44
6

Zian Flemming rondde op Deadline Day zijn transfer naar NEC af. De bij Ajax opgeleide middenvelder kon bij PEC Zwolle niet uitgroeien tot een onbetwiste vaste waarde en doet nu een stapje terug in Nijmegen.

Maar als het aan Flemming ligt, is het Keuken Kampioen Divisie-verblijf van zowel NEC als hemzelf van tijdelijke aard. "Ik ben natuurlijk ambitieus. Ik wil een Eredivisie-speler zijn en ik denk dat ik ook een Eredivisie-speler ben", laat hij weten aan Omroep Gelderland. "Dat het een stapje terug is naar de Keuken Kampioen Divisie, dat is dan maar zo. Maar het is wel bij een club als NEC, die in mijn ogen gewoon een Eredivisie-club is. Dan kan het iets minder zijn gegaan de laatste jaren, maar alles straalt hier uit dat de club zo snel mogelijk weer naar boven moet."

Flemming zelf was bij PEC Zwolle de ideale twaalfde man. "Ik kan op veel posities spelen, heb ook overal gestaan, behalve keeper." In De Goffert hoop hij zich weer op een vaste positie te kunnen richten. "Ik focus nu op tien en NEC heeft dat ook precies zo voor ogen."

De Keuken Kampioen Divisie ligt een weekje stil in verband met de interlandbreak. Flemming kan op vrijdag 13 september zijn NEC-debuut maken tijdens de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.