Ex-PSV-directeur Spooren moet vrezen voor bankroet na 'lening' van 150 duizend

Ex-PSV-directeur Spooren moet vrezen voor bankroet na 'lening' van 150 duizend

03-09-2019 09:44 Laatste update: 09:48
90

Voormalig PSV-directeur Fons Spooren gaat een spannende dag tegemoet. De 56-jarige Brabander is verwikkeld in een rechtszaak en zou dinsdag failliet verklaard kunnen worden door de rechtbank in 's-Hertogenbosch.

Spooren is verwikkeld in een zakelijk conflict met ondernemer Henk Glaudemans. Deze beweert dat hij een lening van 150 duizend euro – Spooren wilde een bouwproject in Zuid-Afrika aangaan, dat uiteindelijk niet doorging – terug moet krijgen van de voormalig PSV-directeur krijgt. "Later beweerde Fons plotseling dat het helemaal geen lening, maar een investering was geweest. Toen was ik m'n centjes kwijt", laat Glaudemans weten aan De Telegraaf.

De beschuldigde stelt echter dat hij geen lening van Glaudemans heeft ontvangen. "Ik dacht zelf dat het project wel door zou gaan", reageert hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "De waarheid is dat ik daar helemaal nooit de bedoeling mee heb gehad om iets te hoeven betalen." Spooren heeft echter zijn handtekening gezet onder enkele documenten, die de juridische positie van Glaudemans nu versterken. "Het was nooit de bedoeling dat die handtekening daarvoor zou gelden." Spooren beaamt dat het 'dom en naïef' is geweest om de papieren te ondertekenen, maar kondigt aan dat hij een eventueel faillissement zal aanvechten.

Het is niet de eerste keer dat Spooren in opspraak komt. In 2003 werd hij ontslagen door de Eindhovenaren, nadat hij werd gearresteerd wegens ontucht met minderjarigen.