Boere verrast met keuze voor Derde Bundesliga: 'Ik had veel meer kunnen verdienen'

Boere verrast met keuze voor Derde Bundesliga: 'Ik had veel meer kunnen verdienen'

03-09-2019 10:02
57

Tom Boere maakte op de laatste dag van de transferzomer een opvallende move. De Jupiler League-topscorer van 2016/2017 kwam niet aan de bak bij FC Twente en besloot om zijn geluk vlak over de grens bij Venlo te beproeven, bij Derde Bundesliga-club KFC Uerdingen 05.

De in Zeeland opgegroeide spits mocht na de promotie van FC Twente twee minuten invallen tegen RKC Waalwijk. Maandag werd zijn contract ontbonden en kon hij direct in Krefeld aan de slag. "Bij andere clubs, in andere landen, had ik veel en veel meer kunnen verdienen. Maar geld is niet het belangrijkste", reageert hij tegenover TC/Tubantia. Het medium weet dat Boere er niet uit is gekomen met een club uit Turkije en heeft bedankt voor een aanbod uit Iran.

"Ik wil voetballen en het liefst op een mooi podium. Dat is de Derde Bundesliga ook, vind ik", vervolgt hij, doelend op de aanstaande wedstrijden tegen clubs als 1860 München, 1. FC Kaiserslautern en MSV Duisburg. Boere zou vrijdag zijn debuut voor zijn nieuwe club kunnen maken: KFC Uerdingen 05 neemt het dan op tegen Rot-Weiss Essen.