Jandino reageert op pijnlijk optreden: 'Ik dacht: ik maak een grapje terug'

Jandino reageert op pijnlijk optreden: 'Ik dacht: ik maak een grapje terug'

03-09-2019 11:42 Laatste update: 12:38
387

Jandino Asporaat erkent dat hij maandagavond tijdens het Voetbalgala in Hilversum over de schreef is gegaan. De comedian zorgde voor ophef door onder meer hard uit te halen naar Johan Derksen en verschillende keren 'Je moeder' te roepen op het podium. 

De ongetwijfeld grappig bedoelde act van Asporaat leverde veel kritiek en ergernis op. The day after erkent hij in een interview met Q Music inmiddels zelf ook zo z'n bedenkingen te hebben.

"Ik heb het later teruggekeken, want ik kreeg natuurlijk veel terug, ook van m'n eigen mensen. Ze hadden gevraagd of ik aan het begin een soort roast wilde doen... Je hoorde Derksen over mij praten, en ik snapte niet wat hij zei over mij, het is ook niet waar. Mijn taak was daar om de voetballers een beetje los te krijgen. Gewoon even drie minuutjes, een reactie op de jongens van Veronica Inside."

"Kijk, ik snap dat mensen het te hard vonden. Ik ben er te hard ingegaan", stelt Asporaat. "Dat was helemaal niet de bedoeling. Ik dacht: ik kan een grapje terugmaken. 'Zij' praten de hele dag zo over mensen, hebben ze jarenlang over mij gedaan, heb ik nooit op gereageerd. Nu dacht ik: het kan hier. Maar die stijl was niet de juiste keuze. Soms sla je de plank mis. Het leven gaat door."