Fortuna liep aanwinst op allerlaatste moment mis: 'Stond al bijna in het stadion'

Fortuna liep aanwinst op allerlaatste moment mis: 'Stond al bijna in het stadion'

03-09-2019 17:48
24

Sjoerd Ars heeft een – op zijn zachtst gezegd – roerige transferzomer achter de rug. De technisch manager van Fortuna Sittard heeft een dertiental vertrekkende spelers moeten vervangen door evenveel nieuwelingen, die afkomstig waren uit alle Europese windstreken.

Finland, Wales, Zwitserland, Spanje, Duitsland, Engeland, Frankrijk... De selectie van Fortuna is een nogal divers gezelschap. Deze samenstelling is echter uit nood geboren vanwege het beperkte budget van Fortuna, vertelt Ars aan het Algemeen Dagblad. "Idealiter hebben we bij Fortuna een eerste elftal met elf jongens uit de regio Sittard. De waarheid is dat de aanwas minimaal is, terwijl Nederlandse jongens van buiten de provincie meestal andere opties hebben", aldus de oud-spits. "Aangezien we geen geld uit willen geven dat we niet hebben, komen we uit bij goedkopere buitenlandse krachten."

Fortuna had nóg meer buitenlandse spelers kunnen hebben, maar had diverse keren pech op de transfermarkt. José Rodríguez leek terug te keren in Sittard, maar het Spaanse Málaga kwam op het laatste moment tussenbeide. De Kosovaar Besar Halimi was al zo goed als binnen, maar bedacht zich vlak voor het zetten van zijn handtekening. "Hij stond hier al zo'n beetje in het stadion. Maar helaas: in Duitsland (bij SV Sandhausen, red.) kon hij meer verdienen", aldus Ars. "Ik kan een boek schrijven over de recente transferperiode."