De Jong vergelijkt Sevilla met PSV: 'Kinderen lopen rond op het trainingscomplex'

De Jong vergelijkt Sevilla met PSV: 'Kinderen lopen rond op het trainingscomplex'

03-09-2019 19:51
39

Zijn transfer naar Sevilla is Luuk de Jong vooralsnog uitstekend bevallen. De van PSV overgekomen spits voelt zich zowel binnen als buiten de lijnen op zijn gemak en ziet parallellen met de Eindhovenaren.

De 29-jarige aanvalsleider noemt Sevilla een 'familieclub'. "Ik ben er goed opgevangen, heel familiair. Je kunt het wel een beetje vergelijken met PSV", liet hij maandag, na het in ontvangst nemen van de Zilveren Schoen, weten aan PSV TV. "De kinderen lopen rond op het trainingscomplex, gewoon heel relaxed. Maar er wordt ook heel hard getraind, het zijn daar op en top professionals."

Hoewel De Jong na drie wedstrijden nog wacht op zijn eerste treffer in Andalusische dienst, is hij tevreden over zijn bijdragen tot nu toe. "Ik ben betrokken bij doelpunten, ik ben belangrijk als aanspeelpunt. Voorin probeer ik zoveel mogelijk mee te doen met pressing en dat gaat goed. We spelen heel dominant als team en daarin heb ik mijn rol als spits. Natuurlijk wil je doelpunten maken, maar dat komt vanzelf, daar ben ik niet bang voor."