De Jong: 'Mensen doen net of ik van linksback naar rechtsbuiten ben gegaan'

De Jong: 'Mensen doen net of ik van linksback naar rechtsbuiten ben gegaan'

03-09-2019 22:56
27

De positie van Frenkie de Jong bij FC Barcelona blijft de tongen losmaken. Zelf vindt de middenvelder het allemaal niet zo'n punt, zolang hij maar op het middenveld speelt. De Jong wordt door Ernesto Valverde als linkshalf gebruikt, terwijl hij bij Ajax voor de verdediging speelde. 

"Er wordt zo groot gedaan over die plek, maar bij Barcelona speel ik ook gewoon op het middenveld. Het is anders dan ik bij Ajax en het Nederlands elftal heb gedaan, maar het is niet zo dat ik dat nooit gedaan heb of niet kan. Het maakt me in principe niet zoveel uit", vertelt De Jong aan FOX Sports.

De Jong erkent dat hij bij Barcelona een iets andere rol heeft dan bij Ajax, maar nuanceert. "Natuurlijk is het iets anders, maar mensen doen net alsof ik van linksback naar rechtsbuiten ben gegaan."

"Tegen Betis speelde ik niet mijn beste wedstrijd. Ik speelde niet zoals ik gewend ben. Ik moest me aanpassen. Tegen Osasuna was het al wat beter, maar nog niet zoals ik kan. Ik moet zorgen dat ik op die plek veel waarde voor het team ga hebben."