'De agent van Keizer zei toen: je gaat maar één keer weg als trainer van Ajax'

'De agent van Keizer zei toen: je gaat maar één keer weg als trainer van Ajax'

03-09-2019 23:16
25

Bij Voetbalpraat op FOX Sports bespreken commentatoren Leo Driessen en Mark van Rijswijk het ontslag van Marcel Keizer bij Sporting Portugal. De Nederlander werd na tien maanden op straat gezet door de club, zo werd dinsdagavond bekend.

"Het opmerkelijke is dat hij naar de zandbak ging nadat hij was weggestuurd door Ajax", opent Driessen. "Hij was lang in gesprek met clubs in de Eredivisie, met Excelsior bijvoorbeeld. Zijn zaakwaarnemer zei toen: luister, je gaat maar één keer weg als trainer van Ajax. Met andere woorden: je kunt een beetje cashen met die status."

Keizer koos dus voor een lucratief avontuur bij Al-Jazira. "Dus is hij naar de woestijn gegaan voor een megacontract. Daar is hij ontdekt door de fysio, die hem heeft aanbevolen bij Sporting. Na nog niet eens een jaar hebben ze de twijfels of hij ze wel attractief kan laten spelen. Aan de instelling van de trainer gaat niets veranderen. Die club is leeggeroofd."

Van Rijswijk probeert te achterhalen waar het is misgegaan bij Sporting. "Sinds de supporters het trainingscomplex bestormd hebben is het een grote chaos. Die club is gewoon een grote puinzooi. Het lijkt er toch wel op dat de Nederlandse trainers niet uitblinken in de juiste club kiezen. Je hebt ook niet altijd wat te kiezen, maar als je naar Fenerbahçe gaat (Cocu, red.), word je binnengehaald met allemaal mooie ambities. Maar na een paar maanden sta je toch weer buiten."

Van Rijswijk haalt ook het Engelse avontuur van Frank de Boer aan. "Bij Crystal Palace krijg je de tijd en mag je alles veranderen, maar ineens is het: ho, wacht even. Je hebt vijf wedstrijden niet gewonnen. Hup, daar ga je."