De Jong: 'Mensen raken meteen in paniek, maar ik maak me totaal geen zorgen'

De Jong: 'Mensen raken meteen in paniek, maar ik maak me totaal geen zorgen'

04-09-2019 06:49 Laatste update: 07:37
27

Frenkie de Jong ziet dat de verwachtingen rond het Nederlands elftal weer zijn toegenomen. De 22-jarige middenvelder loopt daar niet voor weg en stelt dat de uitwedstrijden tegen Duitsland en Estland goede resultaten moeten opleveren.

"Die kritische blik mag ook, want we hebben prima spelers", vertelt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Een jaar geleden kenden heel veel mensen in het buitenland bijvoorbeeld maar weinig spelers van Ajax. Ook dat is veranderd. Het zou mooi zijn als we in de buurt komen van de tijd dat jongens als Robben, Van Persie en Sneijder meededen. Al zal dat heel lastig zijn."

De Jong werd dankzij zijn topseizoen bij Ajax uitgeroepen tot Europees middenvelder van het Jaar. Hij verpulverde de concurrentie. "Een mooi moment. Individuele prijzen zijn niet belangrijk, maar erkenning voelt altijd goed. Zo'n gala met zulke grote namen om me heen, het was mooi om daar aanwezig te mogen zijn. Ja, Virgil van Dijk versloeg Messi. Daar is in Barcelona niemand tegen mij negatief over geweest, al hadden ze vast liever dat Messi had gewonnen."

In Barcelona heeft De Jong die indrukwekkende vorm nog niet laten zien, mede doordat hij een iets andere rol heeft als linkshalf. "Maar mensen raken dan meteen in paniek. Ik vind het helemaal niet slecht om zo te spelen", stelt de international, die alle competitieduels in de basis begon. "Ik moet wel meer gaan brengen, maar ik maak me totaal geen zorgen."