'Alarmbellen gaan af in Kerkrade: Roda wacht nog op bankgarantie De La Vega'

'Alarmbellen gaan af in Kerkrade: Roda wacht nog op bankgarantie De La Vega'

04-09-2019 07:05
72

Bij Roda JC gaan steeds meer alarmbellen af over de betrouwbaarheid van eigenaar Mauricio Garcia de la Vega. De Keuken Kampioen Divisie-club wacht nog altijd op een bankgarantie van de Mexicaan voor de financiële tekorten, meldt de Limburger.

Onlangs kwam het NRC al met een vernietigende conclusie over De La Vega, maar ook 'zijn handel en wandel' binnen Roda leidt nu al tot steeds hevigere onrust in Kerkrade. De Mexicaan werd in juni als de grote redder gepresenteerd, maar er is dus nog altijd geen bankgarantie. Bovendien moest een sponsor onlangs bijspringen om op tijd de salarissen van het personeel uit te betalen, beweren ingewijden tegenover de regionale krant.

Wedden

Meer odds

Een stroming binnen Roda was vanaf het begin sceptisch over De La Vega. Zo trok Harm van Veldhoven al zijn conclusies. Voor eigenaar Frits Schrouff dreigt de kwestie uit te lopen op een 'persoonlijk drama'. Hij wil af van Roda, nadat hij bijna twintig miljoen euro in de club heeft gepompt. Nu zijn er echter grote twijfels of de Limburgers bij De La Vega wel in goede handen zijn.

Volgens de Limburger wordt op de achtergrond al aan een noodplan gewerkt. De groep lokale ondernemers, die dit voorjaar al een reddingsplan presenteerde, staat nog altijd klaar.