'AZ toonde tijdens transferperiode interesse in 'basisspeler' van FC Barcelona'

'AZ toonde tijdens transferperiode interesse in 'basisspeler' van FC Barcelona'

04-09-2019 08:16
14

AZ gooide deze zomer tevergeefs een lijntje uit naar Carles Pérez. De eredivisionist was één van de vele clubs die de 21-jarige vleugelaanvaller van FC Barcelona probeerde te verleiden, schrijft El Mundo Deportivo woensdag.

Vanuit eigen land was er interesse van Deportivo Alavés, Eibar, Getafe en Leganés voor Pérez. CSKA Moskou wilde hem overtuigen met een financieel zeer aantrekkelijk voorstel, maar het jeugdproduct van de Catalanen liet zijn sportieve ambities prevaleren. Verder hielden AZ, Hertha BSC en FC Porto zijn situatie nauwlettend in de gaten.

Barça had een vertrek moeilijk tegen kunnen houden, aangezien de rechtsbuiten officieel speler is van het B-team. Een clausule maakte het mogelijk dat Peréz voor 20 augustus had kunnen vertrekken als er sprake was van sportieve verbetering. De Spaanse kampioen maakte evenwel vanaf het begin duidelijk dat het hem wilde behouden en dat hij een rol zou spelen in de selectie van coach Ernesto Valverde.

Pérez profiteert momenteel van de blessures van sterspelers Lionel Messi, Luis Suárez en Ousmane Dembélé. Hij begon de laatste competitieduels tegen Real Betis (5-2) en Osasuna (2-2) in de basis. Daarin was de linkspoot goed voor één goal en twee assists.