'Ik vind mezelf nog geen vaste basisspeler, ik ben Mazraoui nog niet voorbij'

'Ik vind mezelf nog geen vaste basisspeler, ik ben Mazraoui nog niet voorbij'

04-09-2019 08:34
39

Sergiño Dest durft zichzelf nog geen basisspeler van Ajax 1 te noemen. De achttienjarige rechtsback concurreert onder meer met Noussair Mazraoui en kreeg zondag op bezoek bij Sparta de voorkeur.

"Ik heb dit seizoen inderdaad grote stappen gezet", zegt Dest tegen Voetbal International. "Het is aan mij dit door te zetten, ik ben er nog lang niet en het is ook niet zo dat ik mezelf nu al een vaste basisspeler vind. Ik ben Noussair Mazraoui nog niet voorbij. Maar ik heb wel veel vertrouwen in mezelf."

Dat het zo snel zou gaan, had Dest ook niet verwacht. "Ik ben er blij mee en ik ben trots op mezelf dat ik dit nu al heb bereikt. Het is heel bijzonder nu door te breken, maar ik heb er ook heel hard voor gewerkt."

Dest is van origine buitenspeler, maar hij richt zich nu volledig op een rol als vleugelverdediger. "Met kort dekken heb ik nog weleens moeite. Michael Reiziger helpt me daarbij, ik vraag hem veel. Ook Winston Bogarde heb ik gevraagd of hij me wilde helpen positioneel beter te staan. Daar zijn ze veel mee bezig geweest. Het gaat steeds beter. Ik vind zelf dat ik een redelijk goede techniek heb, dus ik ben ook niet bang om in de aanval op te duiken."