'Wat ik bij Ajax heb geleerd, dat kan ik nog steeds, maar ik ben nu completer'

'Wat ik bij Ajax heb geleerd, dat kan ik nog steeds, maar ik ben nu completer'

04-09-2019 09:30
57

Justin Kluivert is na een jaar in dienst van AS Roma een 'veel completere' voetballer geworden. De twintigjarige vleugelaanvaller zegt dat in gesprek met ANP. Kluivert maakte in de zomer van 2018 de overstap van Ajax naar de Serie A. 

Tijdens zijn debuutseizoen bij Roma kwam Kluivert tot 29 wedstrijden. "Maar vaak speelde ik maar twintig of tien minuten. Dit seizoen ben ik beide competitieduels in de basis begonnen. Zondag mocht ik zelfs starten tegen Lazio. Vorig seizoen speelde ik dergelijke grote duels nooit. Dus het gaat de goede kant op", stelt hij. 

Sinds zijn vertrek uit Amsterdam heeft Kluivert een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt, vindt de international zelf. "Wat ik in tien jaar bij Ajax heb geleerd, dat kan ik nog steeds. Maar nu ben ik al veel completer geworden. Ik ga niet altijd meteen dribbelen en voor een actie. Ik doseer beter en heb meer overzicht. Tactisch ben ik gegroeid. Dat maakt mij een betere voetballer."

Kluivert werd afgelopen maandag aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd, nadat Steven Bergwijn geblesseerd was afgehaakt.