Update: Nóg een afvaller voor Jong Oranje, Matusiwa kan debuteren

Update: Nóg een afvaller voor Jong Oranje, Matusiwa kan debuteren

05-09-2019 18:44 Laatste update: 22:12
36

Myron Boadu moet toch nog even wachten op zijn debuut voor Jong Oranje. De achttienjarige AZ-spits werd aanvankelijk bij de selectie van Erwin van de Looi gehaald, maar heeft zich alsnog afgemeld.

Boadu kampt met bovenbeenklachten, laat de KNVB weten via de eigen website. Daishawn Redan mag nu in plaats van Boadu zijn debuut voor Jong Oranje maken: de achttienjarige spits – die de jeugdopleiding van Chelsea afgelopen zomer verruilde voor Hertha BSC – is door Van de Looi opgeroepen als vervanger. Feyenoord-linksback Tyrell Malacia moet vanwege ziekte eveneens verstek laten gaan, maar voor hem wordt geen vervanger bij de selectie gehaald.

Jong Oranje begint op dinsdag 10 september aan de kwalificatiecyclus voor het jeugd-EK van 2021. Cyprus reist als eerste tegenstander af naar De Vijverberg, de vaste thuisbasis voor de ploeg van Van de Looi. Wit-Rusland, Noorwegen en Portugal zijn de overige drie tegenstanders.

Update 5/9 18.44: Van de Looi kan nóg een naam wegstrepen, maakt de KNVB bekend. Vitesse-aanvaller Jay-Roy Grot is vanwege een knieblessure niet inzetbaar. Azor Matusiwa (FC Groningen) mag zich voor het eerst bij Jong Oranje melden.