PSV wint besloten oefenduel: minuten voor Thomas, Unnerstall en Afellay

PSV wint besloten oefenduel: minuten voor Thomas, Unnerstall en Afellay

04-09-2019 16:27 Laatste update: 16:43
144

PSV heeft woensdagmiddag een 'geheime' oefenwedstrijd gespeeld tegen het Duitse 1. FC Köln. Het besloten treffen met de regerend Tweede Bundesliga-kampioen leverde een 1-0 overwinning op voor de Eindhovenaren.

Kostas Mitroglou tekende voor de enige treffer van de wedstrijd. Een belangrijk gegeven was de rentree van Ryan Thomas, Ibrahim Afellay en Lars Unnerstall. De Nieuw-Zeelander kwam in augustus 2018 over van PEC Zwolle, maar liep vrijwel meteen een zware knieblessure op. Thomas kan nu echter voorzichtig denken aan zijn officiële debuut in Eindhovense dienst.

Aanvoerder Afellay maakte de negentig minuten vol tegen Der Effzeh. De 33-jarige aanvoerder kwam dit seizoen nog niet in actie in een officieel duel, maar kan na de interlandperiode waarschijnlijk zijn eerste competitiewedstrijd sinds eind 2017 spelen. Unnerstall kwam met een blessure over van VVV-Venlo, debuteerde onlangs al voor Jong PSV en heeft nu ook zijn eerste officieuze minuten in de hoofdmacht gemaakt.

PSV hervat de competitie op zaterdag 14 september met een thuiswedstrijd tegen Vitesse en gaat dan enkele pittige weken tegemoet. Het Europa League-duel met Sporting Portugal (19 september) wordt gevolgd door de topper tegen Ajax (22 september). Daarna volgen nog de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen (25 september) en het bezoek aan PEC Zwolle (28 september).