Trainer Jonker helpt Telstar aan Barça-talent: 'Ik zei nog: dat is veel te laag'

Trainer Jonker helpt Telstar aan Barça-talent: 'Ik zei nog: dat is veel te laag'

04-09-2019 17:41
8

Telstar kan dit seizoen beschikken over een heus FC Barcelona-talent: de twintigjarige middenvelder Marcus McGuane wordt gehuurd van de Catalanen. De contacten zijn gelegd door Telstar-trainer Andries Jonker, die McGuane nog kent van zijn tijd als hoofd jeugdopleidingen van Arsenal.

De Engelse jeugdinternational was actief voor FC Barcelona B, maar wilde ervaring opdoen in een eerste elftal. "Ik heb op 1 juni een appje gekregen van één zijn oudere broers. Of ik mee wilde denken over zijn toekomst: wat nu?", vertelt Jonker aan FOX Sports. "Een aantal keer gesproken, toen kwam ik naar Telstar en kwam de vraag van hun kant: is het mogelijk dat hij bij Telstar gaat voetballen? Toen zei ik: dat is veel te laag, je gaat niet van Barcelona naar Telstar. Toen hebben we afgesproken: als er geen enkele andere optie is, dan kan dat natuurlijk."

Hajduk Split leek even de nieuwe club te worden van McGuane, die echter geen trek had in een Kroatisch avontuur. "Hij wil volwassenenvoetbal spelen, in een eerste elftal. En uiteindelijk speelt hij komend seizoen bij ons. Het is zijn keuze, zijn wens om bij Telstar te spelen en daar zijn wij natuurlijk blij mee."

McGuane kan tijdens de interlandperiode al zijn debuut namens De Witte Leeuwen maken. Telstar komt in actie tijdens de ingekrompen vijfde speelronde en neemt het zaterdag om 18.30 uur op tegen SC Cambuur.