Wanhopig Vitesse maakt linksback van middenvelder: Daar heb ik mee te dealen

Wanhopig Vitesse maakt linksback van middenvelder: "Daar heb ik mee te dealen"

04-09-2019 19:12 Laatste update: 19:23
45

Het vertrek van Vyasheslav Karavaev slaat een gat in selectie van Vitesse, maar betekent goed nieuws voor Patrick Vroegh. De negentienjarige middenvelder wordt in allerijl omgeturnd tot linksback.

Woensdag speelde Vroegh als linksback in het geheime oefenduel met sc Heerenveen (1-1). Mogelijk speelt hij over tien dagen al op die positie tegen PSV. Het is wennen voor Vroegh, die van oorsprong een controlerende middenvelder is. Hij traint al wel langer als linksback.

Wedden

Meer odds

"Natuurlijk is het voor mij sportief gezien goed dat Karavaev weg is. Ik probeer hierdoor nu mijn kans te grijpen", reageert hij bij Omroep Gelderland. "Maar aan de andere kant: ik ben een controlerende middenvelder die nu als linksback wordt neergezet. Daar heb ik mee te dealen, ik moet daar laten zien wat ik kan."

Het lijkt erop dat Vroegh door trainer Leonid Slutsky wordt aangewezen als vervanger van de geblesseerde Max Clark. "Dat had twee weken geleden niemand verwacht. Maar ik moet elk kansje grijpen. Ik kon hier aan het begin van het seizoen niet van dromen, verre van. Maar nu heb ik de trainers overtuigd met wat ik kan."