'Slutsky is inderdaad wel de grootste reden van mijn vertrek naar Vitesse'

'Slutsky is inderdaad wel de grootste reden van mijn vertrek naar Vitesse'

04-09-2019 23:36
19

Leonid Slutsky was een doorslaggevende factor in de keuze van Nouha Dicko om naar Vitesse te komen. De Arnhemse club nam de Frans-Malinese aanvaller op de slotdag van de transferperiode over van Hull City.

Dicko speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis bij Vitesse. "Ik vind dat er weinig verschil zit tussen het Championship en de Eredivisie", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "In deze competitie hebben veel goede spelers gespeeld en mensen in heel Europa kennen de Eredivisie. Misschien wel in de hele wereld."

Wedden

Meer odds

Het feit dat Slutsky, zijn oude trainer bij Hull, aan het roer staat in Arnhem, was belangrijk bij zijn keuze. "Slutsky is inderdaad wel de grootste reden van mijn vertrek naar Vitesse. Toen ik hoorde dat hij mij wilde, was ik daar wel blij mee. Daarnaast is Vitesse ook een heel goede club en is Arnhem een prachtige stad. Ik kan mezelf hier wel vermaken."

Woensdag maakte Dicko minuten in de geheime oefenwedstrijd tussen Vitesse en sc Heerenveen (1-1). Hoewel hij in principe voor de flanken is gehaald, ziet Dicko zichzelf als een spits. "Dus die positie prefereer ik. Maar als het nodig is, kan ik ook op de vleugels."