Heerenveen haalt 'nieuwe Odegaard' in huis: 'Ik was niet gelukkig, wilde weg'

Heerenveen haalt 'nieuwe Odegaard' in huis: 'Ik was niet gelukkig, wilde weg'

05-09-2019 00:00
37

Alen Halilovic (23) mag zich sinds maandagavond speler van sc Heerenveen noemen. Het gewezen supertalent uit Kroatië, gehuurd van AC Milan, is blij dat hij aan de slag kan in Friesland.

Halilovic speelde op huurbasis bij Standard Luik, maar wilde per se weg uit België. "Ik was niet gelukkig bij Standard", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "Ik wilde graag naar Heerenveen, de club wilde mij en Milan werkte gelukkig ook mee. Alleen Standard deed moeilijk. Gelukkig werd de deal maandag afgerond en zijn Standard en ik uiteindelijk als vrienden uit elkaar gegaan."

Het cv van Halilovic is imposant: eerder speelde hij voor Dinamo Zagreb, FC Barcelona, Hamburger SV. Bovendien is hij achtvoudig international van Kroatië. "Grote clubs, grote namen, grote verwachtingen", weet hij. "Ik hoor van iedereen dat Heerenveen een familieclub is. Dat heb ik dit jaar nodig. Een coach die met me praat, die vertrouwen in me heeft. Die me kansen geeft. Ik weet zeker: als ik die kansen van hem krijg, dan ga ik mijn plek in het elftal verdienen."

Woensdag maakte Halilovic zijn eerste minuten in het oefenduel tussen Heerenveen en Vitesse (1-1). Het spel van de nieuwkomer stemt trainer Johnny Jansen tevreden. "Halilovic liet zich vanaf het eerste moment zien. Martin Odegaard kon dat ook, beslissend zijn met zijn passes. Wat dat betreft kun je ze wel met elkaar vergelijken. Odegaard was iets meer een atleet. Maar beiden zijn ongelooflijk vaardig aan de bal en zoeken de oplossing direct naar voren."