Janssen en Büttner niet meer welkom in Arnhemse kroeg: 'Agressie en dreigementen'

Janssen en Büttner niet meer welkom in Arnhemse kroeg: 'Agressie en dreigementen'

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 08:12do 05-09-2019 om 08:12

Laatste update: donderdag 5 september 2019 om 08:22do 05-09-2019 om 08:22

Een relletje in Arnhem: Theo Janssen en Alexander Büttner (foto) zijn vanwege 'agressief gedrag' niet meer welkom in The Cavern, een populair café in de binnenstad. Eigenaar Hannes Wittler laat dat weten aan dagblad de Gelderlander. 

Janssen, tegenwoordig jeugdtrainer bij Vitesse, en Büttner, tot dit seizoen linksback bij de club, zouden zich agressief hebben uitgelaten tegenover beveiligers en daarbij dreigementen hebben geuit. 

"Uitgaan moet een leuke aangelegenheid zijn voor iedereen, het personeel moet zich ook veilig voelen tijdens het werk en andere gasten moeten geen last hebben van bepaalde individuen. Dat geldt voor gewone bezoekers en voor voetballers. Doe je dat niet, word je eruit gezet. Doe je het vaker? Dan hoef ik je niet meer in mijn kroeg te zien", vertelt Wittler. 

Büttner
In drie jaar tijd zou Büttner drie keer uit The Cavern zijn gezet. De routinier wast zijn handen in onschuld. "Ik kan me niet herinneren dat ik het café ben uitgezet. Of dat zich zo'n situatie voor zou hebben gedaan. Het is sowieso lang geleden dat ik ben uitgegaan in Arnhem."

"Ik hou me liever afzijdig als het gaat om dit soort opstootjes, ik leef voor het voetbal. Dat ik hiervan beschuldigd word, komt voor mij uit de lucht vallen."

Een woordvoerder van Vitesse wil namens Janssen geen commentaar geven op de 'privé-kwestie'. "Hij is hier nooit binnen geweest, maar heeft zich buiten misdragen tegenover een beveiliger", licht Wittler toe. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws