Huiberts maakt afspraak met Manchester City: 'We kunnen deels eigenaar worden'

Huiberts maakt afspraak met Manchester City: 'We kunnen deels eigenaar worden'

05-09-2019 09:32
21

AZ heeft de mogelijkheid om deels eigenaar te worden van Felix Andrade Correia. Directeur voetbalzaken Max Huiberts vertelt dat deze week in gesprek met Voetbal International. Twee weken geleden maakte Correia, een Portugese vleugelaanvaller, op huurbasis de overstap van Manchester naar Alkmaar. 

"We worden regelmatig benaderd door buitenlandse clubs om te gaan samenwerken. We gaan altijd om de tafel om tekijken hoe je hiervan kan profiteren, maar onze voorkeur heeft het toch baas in eigen huis te blijven", legt Huiberts uit aan VI. 

"Het liefst blijven we zélf onze spelers opleiden. In sportief opzicht gaat dat goed en ook financieel is het aantrekkelijker. Omdat je bij een transfer de opbrengst met niemand hoeft te delen."

Met de kampioen van Engeland is nu een speciale overeenkomst gesloten. "Met Manchester City hebben we nu de afspraak gemaakt dat we deels eigenaar kunnen worden van Correia. Zonder dat wij bepalen waar zijn verdere toekomst ligt. Wellicht kan dat later tot verdere samenwerking met City leiden."