Van Basten komt met biografie: 'Ik zal ook niemand sparen, de tijd is rijp'

Van Basten komt met biografie: 'Ik zal ook niemand sparen, de tijd is rijp'

05-09-2019 10:41
103

Marco van Basten komt binnenkort met een biografie. In december 2019 ligt Basta, geschreven door Edwin Schoon, in de schappen. Dat meldt zijn uitgever Lebowski donderdag.

"Ik voel dat dit een goed moment is om mijn verhaal te vertellen. Mijn waarheid. Het verhaal dat ik nog nooit verteld heb. Ik zal ook niemand sparen. Mezelf zeker niet. De tijd is rijp", aldus Van Basten.

In de volledig geautoriseerde biografie komen volgens Lebowski zaken aan het licht die nooit eerder besproken zijn. Zijn jeugd en familie komen aan bod, alsmede Ajax, het EK van 1988, de gekte in Italië en het pijnlijke verhaal van zijn enkel. Van Basten vertelt ook over onvoorstelbare financiële ellende, de relatie met Johan Cruijff en zijn periode als trainer.

Van Basten (54) schuift sinds dit seizoen regelmatig aan als analist bij het FOX Sports-programma De Eretribune. De voormalige topspits is tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, voormalig bondscoach van het Nederlands elftal en was als trainer werkzaam bij Ajax, sc Heerenveen en AZ.