'Ajax communiceert anders dan we gewend waren: ontspannen, nooit onmenselijk'

'Ajax communiceert anders dan we gewend waren: ontspannen, nooit onmenselijk'

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 14:18do 05-09-2019 om 14:18

Laatste update: donderdag 5 september 2019 om 14:49do 05-09-2019 om 14:49

Nicolas Kühn stapte begin 2018 voor twee miljoen euro over van RB Leipzig naar Ajax en heeft het veel beter naar zijn zin in Amsterdam dan in Duitsland. Hoewel zijn debuut in Ajax 1 nog is uitgebleven, is de negentienjarige Duitser blij met de keuze die hij heeft gemaakt.

"In Leipzig had ik niet het idee dat de spelvisie bij mijn soort voetbal paste, en ik had ook niet het gevoel dat ik een kans in het eerste elftal zou krijgen", zegt Kühn in gesprek met Die Zeit. Bovendien voelde hij zich niet echt thuis bij de club. Waar hij in Leipzig nog in een internaat zat, begon hij in Amsterdam in een warm gastgezin. "Het hielp me om me hier aan te passen, mijn weg te vinden in de nieuwe omgeving en de cultuur en de taal te leren kennen." Inmiddels woont Kühn op zichzelf.

De vader van Kühn, psychotherapeut Yvo, vindt de Nederlandse manier van spelersontwikkeling veel geschikter voor zijn zoon dan de Duitse manier van opleiden. "Ajax communiceert anders dan we in Duitsland gewend waren: ontspannen, met begrip voor elkaar en nooit onmenselijk. " Het systeem is volgens hem ook veel transparanter en meer open. "Er is bijvoorbeeld een schoolcomplex waar spelers vrijwillig allerlei dingen kunnen leren: talen en marketing bijvoorbeeld. Spelers van het eerste en tweede elftal mengen zich en ze kunnen legendes ontmoeten zoals Marc Overmars of Edwin van der Sar. En in het weekend komen ook de families mee", aldus Kühn senior.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Kühn doorbreken bij Ajax?

(3099 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws