Mislukte Magallán weg bij Ajax: Nee, het is geen stap terug in mijn carrière

Mislukte Magallán weg bij Ajax: "Nee, het is geen stap terug in mijn carrière"

05-09-2019 16:05 Laatste update: 16:09
77

Lisandro Magallán is dankbaar voor zijn tijd bij Ajax. Hoewel hij slechts zes wedstrijden speelde, was de nieuwe verdediger van Deportivo Alavés gelukkig in Amsterdam.

Magallán maakte in januari 2019 voor tien miljoen euro de overstap van Boca Juniors naar Ajax, maar wist de verwachtingen nooit in te lossen. De teller stokte bij 62 minuten in de Eredivisie. Op de slotdag van de transferperiode vertrok hij op huurbasis naar Alavés, dat een optie tot koop bedong.

"Ik zie het niet als een stap terug", reageert Magallán (25) bij zijn presentatie in Spanje, geciteerd door El Intransigente. "Toen Alavés mij belde, werd ik overtuigd door het sportieve plan. Ik wil als voetballer groeien, daarom ben ik hier. Ik denk dat dit de juiste plek is voor mij. Nee, het is geen stap terug in mijn carrière."

De miljoenendeal tussen Boca Juniors en Ajax heeft zijn leven volledig op zijn kop gezet, aldus Magallán. "Het was een heel grote verandering in mijn carrière om naar een Europese club als Ajax te vertrekken. Er zijn veel verschillen met Zuid-Amerika. Ik heb nergens spijt van. De zes maanden bij Ajax zijn heel mooi geweest door alle successen in Nederland en de Champions League. Ik heb er veel geleerd."