Koeman: 'Duitsland zal zich afvragen wat er toen in de tweede helft is gebeurd'

05-09-2019 17:31
33

Bondscoach Ronald Koeman hoopt dat Nederland in aanloop naar de wedstrijd tegen Duitsland heeft geleerd van de vorige krachtmeting met Die Mannschaft. Oranje maakte in Amsterdam een 0-2 achterstand goed, maar ging in de blessuretijd alsnog met 2-3 onderuit.

De bondscoach zag hoe Duitsland toen één helft lang vrij spel had. "Je zag dat de verdedigers helemaal doorgingen om te dekken, waardoor er ruimtes komen. Met de snelheid bij de tegenstander is dat levensgevaarlijk", liet hij weten tijdens de persconferentie van donderdag. Tijdens de rust zette Koeman het een en ander om, zonder resultaat. "Duitsland zal zich afvragen wat er in de tweede helft is gebeurd, dat we terugkomen naar 2-2, maar uiteindelijk toch verliezen."

Koeman hoopt dat Oranje zijn voetballend vermogen kan aanspreken en dat de confrontatie van vrijdagavond geen 'hardloopwedstrijd' zal worden. "Want die ga je niet winnen. Je moet in het voetbal vrije mensen kunnen vinden." Mocht de tactiek van Oranje niet blijken te werken, dan zal de bondscoach niet weer een briefje rond laten gaan, zoals hij tijdens een eerdere uitvoering van Duitsland-Nederland deed. "De spelers kunnen de omzettingen nu ook zelf uitvoeren."

Duitsland en Nederland trappen vrijdag om 20.45 uur af in Hamburg. De ploeg van bondscoach Joachim Löw staat in de EK-kwalificatiecyclus zes punten voor op Oranje, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld.