KNVB wil alles op alles zetten voor Dest: 'Na de interlandperiode om de tafel'

KNVB wil alles op alles zetten voor Dest: 'Na de interlandperiode om de tafel'

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 17:49do 05-09-2019 om 17:49

Laatste update: donderdag 5 september 2019 om 18:00do 05-09-2019 om 18:00

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi hoopt Sergino Dest er snel van te overtuigen om alsnog voor Nederland te kiezen. De achttienjarige Ajax-back heeft Amerikaanse roots, speelde zijn jeugdinterlands voor de Verenigde Staten en kan binnenkort zelfs zijn officieuze interlanddebuut maken.

Dest behoort tot de A-selectie van Team USA, dat tijdens de interlandperiode oefenduels met Mexico en Uruguay werkt. Op 11 oktober staat echter de CONCACAF Nations League-ontmoeting met Cuba op het programma. Als Dest in die officiële interland in actie komt, kan hij definitief niet meer uitkomen voor één van de Oranje-elftallen. "Er is wel bepaalde haast geboden", vat Van de Looi samen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We willen na deze interlandperiode met hem om de tafel."

De achttienjarige verdediger zelf liet onlangs weten dat hij nog niet eerder door de KNVB was benaderd, maar Van de Looi wil daar zo snel mogelijk verandering in brengen. "We hadden onlangs al de afspraak staan met Sergino om met hem om de tafel te gaan en het over zijn mogelijke perspectief bij ons te hebben. Maar door zijn drukke programma met Ajax moest hij die afspraak afzeggen", aldus de Jong Oranje-bondscoach, die benadrukt dat hij de uiteindelijke keuze van Dest zal respecteren.

Van de Looi en de zijnen beginnen op dinsdag 10 september aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2021. Om 19.00 uur zal er op De Vijverberg afgetrapt worden tegen Cyprus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou Dest op termijn een aanwinst voor Oranje zijn?

(10876 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws