Feyenoord en PSV grepen naast Chong (19): 'Ik klim nu in de pikorde hier'

Feyenoord en PSV grepen naast Chong (19): 'Ik klim nu in de pikorde hier'

05-09-2019 18:24
68

Manchester United-talent Tahith Chong had deze zomer naar Feyenoord en PSV kunnen vertrekken, maar besloot om in Engeland te blijven. De negentienjarige jeugdinternational van Oranje hoopt op een doorbraak in het eerste elftal van The Mancunians.

PSV en zijn oude club Feyenoord wilden Chong allebei huren, maar de negentienjarige buitenspeler hield de boot af. "Ole Gunnar Solskjaer zegt: blijf hard werken, je kansen zullen komen. Dat is fijn om te horen. Er zijn een paar spelers weg bij Manchester United (waaronder Romelu Lukaku, Alexis Sánchez en James Wilson, red.) en ik klim nu in de pikorde", vertelt hij aan Voetbal International. Chong 'geniet' in Manchester, laat hij weten. "Het is altijd wel leuk om terug te komen in Nederland, maar uiteindelijk moet ik doen wat ik het beste vind voor mezelf. Daarom heb ik besloten om te blijven."

De bij Feyenoord opgeleide jeugdinternational loopt na dit seizoen uit zijn contract. "Natuurlijk zijn we in gesprek, maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Het seizoen is nog lang en we zien wel wat er gebeurt. Er zijn heel veel wedstrijden die eraan komen en daar ga ik me op focussen."

Chong speelt al sinds 2016 in de jeugdopleiding van The Red Devils. Op 5 januari maakte hij zijn officiële debuut namens de hoofdmacht tijdens het FA Cup-duel met Reading.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie