Reis: 'Dan zegt de trainer: je mag mee. En dan zie je Messi in de kleedkamer'

Reis: 'Dan zegt de trainer: je mag mee. En dan zie je Messi in de kleedkamer'

05-09-2019 19:55 Laatste update: 20:13
28

Ludovit Reis maakte afgelopen zomer zijn droomtransfer van FC Groningen naar FC Barcelona en heeft al veel mooie ervaringen opgedaan. De geboren Haarlemmer speelt zijn wedstrijden voor FC Barcelona B, maar heeft al mee mogen trainen met het eerste elftal.

Reis meldde zich deze week in Zeist bij Jong Oranje en kan 'mooie verhalen' vertellen. "Als je met Messi en zo in de kleedkamer mag zitten en trainen, dat is natuurlijk top", lacht hij in gesprek met FOX Sports. De controlerende middenvelder treft bovendien een landgenoot in de persoon van Frenkie de Jong. "Het is fijn als je je eigen taal kunt spreken. Spaans is nog moeilijk voor mij, dat komt nog wel. Maar het is top om Frenkie te spreken tijdens de trainingen."

De A- en de B-selectie van FC Barcelona trainen 'naast elkaar', legt Reis uit. "Soms gaan er spelers over naar het eerste, die kunnen dan bewijzen hoe goed ze zijn. Hoe vaak ik zelf al over ben gegaan? Heel vaak, ik heb een paar trainingen met Barcelona meegemaakt en dat is top gegaan", aldus de Jong Oranje-international. "De trainer zegt dan voor de training: je mag vandaag mee. Dan ga je naar de kleedkamer en dan zie je Messi zitten... Dat is natuurlijk het mooie ervan."