Van de Looi uit voorzichtig kritiek: 'Hij speelt in een liga met weinig kwaliteit'

Van de Looi uit voorzichtig kritiek: 'Hij speelt in een liga met weinig kwaliteit'

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 21:57do 05-09-2019 om 21:57

Erwin van de Looi is niet volledig overtuigd van de overstap van Ludovit Reis, die van FC Groningen naar Barcelona overstapte. De middenvelder speelt bij Barcelona B en daar heeft de bondscoach van Jong Oranje wel wat op aan te merken.

Reis traint af en toe mee met het eerste elftal, maar speelt zijn wedstrijden voor het tweede elftal van de Catalanen. "Dat is in een liga die niet overloopt van kwaliteit", legt Van de Looi uit bij FOX Sports. "Hij komt uit de Eredivisie, waar hij in redelijk volle stadions speelde, en moet daar nu ook veel op kunstgras voetballen. Dat is een omschakeling voor hem, maar als je een droom hebt en daar voor wilt gaan dan lukt het nooit vanzelf."

Van de Looi weet waar hij het over heeft, want de bondscoach van Jong Oranje ging al op bezoek in Barcelona. "Ik wilde even kijken hoe hij speelt en hoe hij woont. We hebben een kop koffie gedronken, dus ik was al voorbereid. Hij woont leuk, want Barcelona is prima natuurlijk. Alleen over de manier van spelen valt nog wel wat te zeggen, want hij staat niet op zijn ideale positie. Het is wel zo dat hij als persoon, voetballer en mens enorm groeit daar."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws