Update: Maradona neemt na acht wedstrijden alweer afscheid als trainer

Update: Maradona neemt na acht wedstrijden alweer afscheid als trainer

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 23:16do 05-09-2019 om 23:16

Laatste update: woensdag 20 november 2019 om 19:57wo 20-11-2019 om 19:57

Diego Maradona gaat in eigen land weer als trainer aan de slag. Gimnasia la Plata heeft donderdagavond Nederlandse tijd de naderende komst van Pluisje wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen.

Maradona werkte tot voor kort hij het Mexicaanse Dorados de Sinaloa. Afgelopen zomer besloot hij echter om zijn functie neer te leggen vanwege gezondheidsredenen. De Argentijnse voetballegende onderging een operatie en kan nu weer aan de bak. Bij Gimnasia kan hij aan de bak: de enkelvoudig landskampioen staat na vijf wedstrijden onderaan in de Argentijnse Primera Division.

De gewezen spelmaker (58) was in 1995 voor het laatst werkzaam als trainer in Argentinië. Racing Club de Avellaneda was toen zijn werkgever en zal op zondag 15 september de eerstvolgende tegenstander van Gimnasia zijn. Maradona fungeerde tijdens het WK van 2010 als bondscoach van Argentinië en was tijdens twee periodes werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten.

Update: Na acht wedstrijden is Maradona alweer vertrokken bij Gimnasia. Clubpresident Gabriel Pellegrino heeft het nieuws bevestigd tegenover Olé. Onder leiding van Pluisje boekte Gimnasia drie zeges en steeg het van de laatste naar de 22ste plek in de Argentijnse competitie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws