Vermoedelijke opstelling: Promes vervangt Bergwijn, strijd met Dumfries en Veltman

Vermoedelijke opstelling: Promes vervangt Bergwijn, strijd met Dumfries en Veltman

06-09-2019 07:00
122

Nederland speelt vrijdagavond tegen Duitsland naar verwachting met twee wijzigingen ten opzichte van de vorige interland, de Nations League-finale tegen Portugal op 9 juni. Joël Veltman en Quincy Promes maken volgens Der Kicker hun opwachting in de basiself van Ronald Koeman.

In het Estadio Do Dragão stond de PSV-tandem Denzel Dumfries en Steven Bergwijn nog op de rechterflank. Dumfries is opnieuw geselecteerd, maar moet volgens Der Kicker rechts achterin voorrang verlenen aan Ajax-collega Joël Veltman, die op 14 november 2017 zijn voorlopig laatste interland speelde. Bergwijn liep een blessure op tegen RKC Waalwijk en wordt waarschijnlijk vervangen door Quincy Promes.

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Dumfries wél in de basis zal staan tegen Duitsland, maar komt verder met dezelfde tien namen op de proppen als Der Kicker. Oranje trapt vrijdag om 20.45 uur af tegen Die Mannschaft en kan bij winst het onderlinge verschil verkleinen naar drie punten, in de wetenschap dat het bovendien nog één wedstrijd tegoed heeft.

De vermoedelijke Oranje-opstelling: Cillessen; Veltman/Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Blind; De Roon, Frenkie de Jong, Wijnaldum; Babel, Depay, Promes.