Kwakman: 'Oranje heeft de beste pinchhitter van Europa, op Llorente na'

Kwakman: 'Oranje heeft de beste pinchhitter van Europa, op Llorente na'

06-09-2019 07:53
51

Het Nederlands elftal heeft Klaas-Jan Huntelaar helemaal niet nodig, denkt Kees Kwakman. Bondscoach Ronald Koeman liet onlangs weten dat de Oranje-deur nog steeds op een kier staat voor de Ajax-routinier, maar volgens Kwakman kampt het Nederlands elftal allerminst met een spitsenprobleem.

Koeman kan beschikken over Memphis Depay en heeft bovendien Luuk de Jong achter de hand. "Nederland heeft de beste pinchhitter van Europa, op Fernando Llorente (vorig seizoen spelend voor Tottenham Hotspur, inmiddels vertrokken naar Napoli, red.) na", liet Kwakman donderdagavond weten bij Voetbalpraat op FOX Sports, doelend op De Jong. "Die is toch het allerbeste om achter de hand te hebben als je achter staat?"

Tafelgenoot Vincent Schildkamp denkt evenmin dat Huntelaar nodig is bij Oranje. "Je hebt ook nog Wout Weghorst, die vorig jaar zeventien keer gescoord heeft in de Bundesliga. Dat lijkt me een stuk logischer dan Huntelaar op te roepen, die nu 36 is. Hij doet het gezien de omstandigheden fantastisch, maar hij speelt toch niet elke week de pannen van het dak bij Ajax?"