Update: Kobayashi heeft nieuwe club gevonden: contract tot 2021 in België

Update: Kobayashi heeft nieuwe club gevonden: contract tot 2021 in België

07-09-2019 07:32 Laatste update: 07:30
38

Yuki Kobayashi is weer onder de pannen, meldt Het Laatste Nieuws vrijdagochtend. De Japanse linkspoot vertrok afgelopen zomer transfervrij bij sc Heerenveen en heeft vlak na het verstrijken van de transferdeadline onderdak gevonden bij Waasland-Beveren.

Volgens HLN zal Kobayashi vrijdag zijn medische keuring op De Freethiel ondergaan. Wanneer deze geen problemen aan het licht brengt, zal de 27-jarige middenvelder een 'meerjarig contract' signeren bij de hekkensluiter van de Jupiler Pro League.

Wedden

Meer odds

Kobayashi streek voorafgaand aan het seizoen 2016/2017 neer in het Abe Lenstra Stadion en groeide direct uit tot vaste waarde in Friesland: in drie seizoenen tijd kwam hij tot 92 Eredivisie-wedstrijden. Afgelopen zomer gingen beide partijen uit elkaar, omdat Kobayashi als speler van buiten de EU zwaar op de begroting drukte én een avontuur buiten Nederland aan wilde gaan. De Japanner mikte aanvankelijk op Spanje of Italië, maar gaat nu dus circa 270 kilometer ten zuiden van Heerenveen aan de slag.

Update 7.9 07.32 uur: Het is officieel: Waasland-Beveren is de nieuwe club van Kobayashi. Dat meldt de Belgische club via de officiële kanalen. Kobayashi komt over van Heerenveen en tekent in België voor twee seizoenen. De Japanner krijgt rugnummer tien en sluit na het weekend aan.