Duitsland 'kopieert Nederlands elftal: 'Genieten van de manier waarop wij spelen'

Duitsland 'kopieert Nederlands elftal: 'Genieten van de manier waarop wij spelen'

06-09-2019 10:41 Laatste update: 11:12
27

Erik Meijer, voormalig spits die een groot gedeelte van zijn carrière in Duitsland speelde, denkt dat Duitsland met veel respect toeleeft naar de wedstrijd tegen het Nederlands elftal. In gesprek met FOX Sports laat hij weten dat Duitsland de laatste jaren zelfs dingen 'gekopieerd' heeft. 

"Ze hebben wel heel veel respect voor Nederland", aldus Meijer. "Ze genieten ook wel van de manier waarop wij spelen, in feite kopieert Duitsland ons een beetje. Ze hebben heel goed gekeken naar wat wij al jaren goed deden. Hopelijk hebben wij nu goed gekeken naar wat de Duitsers goed doen, denk daarbij aan het uitspelen van wedstrijden en een resultaat halen. Daar kunnen wij als Nederlanders iets in winnen."

Duitsland moet het tegen Oranje doen zonder de geblesseerde Leroy Sané. Volgens Meijer een fikse aderlating voor de Duitsers. "Dat is een groot verlies, iemand die de verdediging pijn kan doen en die ons ook de laatste jaren pijn gedaan heeft. Met zijn loopacties, zijn diepte en doelpunten. Met hem op links, Gnabry op rechts en Werner in het midden heb je wel echt drie hele goede spitsen."

Toch verwacht de voormalig voetballer van onder meer Bayer Leverkusen dat Duitsland het ontbreken van Sané simpel op kan vangen. "Als je dan als Duitsland Reus en Gundogan van de bank kunt laten komen, dat is wel echt klasse."