'Ten Hag wilde me houden, maar ik nam geen genoegen met mijn rol bij Ajax'

'Ten Hag wilde me houden, maar ik nam geen genoegen met mijn rol bij Ajax'

06-09-2019 11:12 Laatste update: 11:24
63

Erik ten Hag wilde Dani de Wit eigenlijk niet kwijt. Dat laat de aanvallende middenvelder, die onlangs Ajax inruilde voor AZ, weten aan Ajax Showtime.

De Wit maakte in de Champions League-return tegen APOEL Nicosia (2-0) zijn laatste minuten voor Ajax. "Ik had wel eerder uitgesproken richting Ten Hag dat ik naar AZ wilde. Toch wilde hij mij gewoon graag op de bank hebben, zodat ik nog van waarde kon zijn. Hij wilde mij ook minimaal behouden tot die woensdag", vertelt hij.

Kort voor tijd viel De Wit in. "Voor mijn gevoel had het niets te maken met gunnen. Alleen maar mooi, dat het niet alleen maar een cadeautje was. Misschien was het deels een beloning, maar de trainer wist toen nog niet dat het honderd procent rond was. Na de wedstrijd vertelde ik dat pas."

Vorige week werd de overstap van De Wit naar AZ, dat twee miljoen euro betaalt, wereldkundig gemaakt. "De trainer had mij graag gehouden, iedereen was verder tevreden. Maar ik nam geen genoegen meer met de rol die ik had. Ik wil meer gaan spelen. Dat perspectief was er niet. Het bleef eigenlijk hetzelfde. Ik had meer gewild, dat was altijd het doel. Maar ik kan voor mijn gevoel tevreden terugkijken."