FC Groningen zat met Robben om tafel: 'Jammer, veel tijd en energie in gestoken'

FC Groningen zat met Robben om tafel: 'Jammer, veel tijd en energie in gestoken'

06-09-2019 12:10
36

Arjen Robben beëindigde afgelopen zomer zijn voetbalcarrière, maar had de kans om na zeventien jaar terug te keren bij zijn oude liefde FC Groningen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus bevestigt dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn geweest.

Volgens Fledderus is dat 'geen geheim'. "We hadden Robben graag nog hier gehad als speler. Daar hebben we gesprekken over gevoerd", vertelt hij aan FC Groningen TV. De 96-voudig Oranje-international bedankte echter voor de eer. "Dat soort dingen zijn natuurlijk jammer, want we hebben er heel veel tijd en energie in gestoken."

Wedden

Meer odds

FC Groningen haalde uiteindelijk twaalf nieuwelingen. Fledderus is naar eigen zeggen 'blij' met de nieuwe oogst, al had hij nog graag een linksbenige verdediger aan de selectie toegevoegd, als opvolger van Julian Jeffrey Chabot. "Daar hadden we een aantal opties voor, maar om uiteenlopende redenen is dat in dat stadium niet gelukt. Maar Bart van Hintum (van origine linksback, red.) speelde centraal tegen AZ en deed dat uitstekend. Hij is dus ook een optie voor ons geworden."