Bruma introduceert Willems in Engeland: 'Iedereen dacht: hij is gek, dat kan niet'

Bruma introduceert Willems in Engeland: 'Iedereen dacht: hij is gek, dat kan niet'

06-09-2019 12:35
23

Oud-PSV'ers Andrés Guardado en Jeffrey Bruma bewaren goede herinneringen aan hun samenwerking met Jetro Willems. De 25-jarige linksback speelt dit seizoen op huurbasis voor Newcastle United: het plaatselijke medium The Newcastle Chronicle deed navraag bij Willems' ex-ploeggenoten.

Guardado typeert de geboren Rotterdammer als een mentaal sterke speler. Willems kampte regelmatig met blessures, maar vocht zich steeds weer terug. "Het heeft hem geholpen om volwassen te worden en te groeien als speler", laat de Mexicaan weten. "Hij heeft altijd al een sterke persoonlijkheid gehad. Hoewel hij één van de jongeren was, schroomde hij niet om zijn mening te geven." Guardado kon buiten het veld goed opschieten met de altijd opgewekte linksback. "Hij had een soort Latin touch, daarom voelde ik een speciale connectie met hem."

Bruma haalt herinneringen op aan de kampioensrace van 2016. PSV stond op de laatste speeldag twee punten achter op Ajax, dat het moest opnemen tegen De Graafschap. Willems verklaarde echter dat de Eindhovenaren 99 procent kans hadden op de titel. "Iedereen dacht: hij is gek, dat is onmogelijk! Maar uiteindelijk kreeg hij gelijk en werden wij kampioen. Die uitspraak was typerend voor zijn zelfvertrouwen."