Tuchel laat Simons (16) aan grote werk ruiken bij Paris Saint-Germain

Tuchel laat Simons (16) aan grote werk ruiken bij Paris Saint-Germain

06-09-2019 15:54 Laatste update: 17:15
62

Xavi Simons heeft deze week voor het eerst zijn opwachting gemaakt bij de hoofdmacht van Paris Saint-Germain. De zestienjarige Nederlander speelt sinds de zomer in Frankrijk.

Simons ruilde FC Barcelona in voor PSG en sloot aan bij de O19-ploeg van de Franse kampioen. Deze week maakte hij zijn debuut op de training van de hoofdmacht. PSG-trainer Thomas Tuchel kon door de interlandperiode niet beschikken over een groot aantal spelers en liet onder meer Simons aan het grote werk ruiken.

Ondanks de afwezigheid van internationals, stond de jonge Nederlander niet met de minste namen op het veld. Zo gaven Angel Di Maria, Presnel Kimpembe, Sergio Rico en Juan Bernat acte de présence. Bij Barcelona, waar hij te boek stond als één van de grote talenten van La Masía, trainde hij nooit mee met het eerste.

Simons, wiens zakelijke belangen worden behartigd door Mino Raiola, tekende deze zomer een driejarig contract bij PSG. Hij is de zoon van Regillio Simons, oud-speler van onder meer Fortuna Sittard, NAC Breda en Willem II.