James alweer vertrokken bij Sparta: 'Het had nul komma nul zin om te blijven'

James alweer vertrokken bij Sparta: 'Het had nul komma nul zin om te blijven'

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 17:33vr 06-09-2019 om 17:33

Denzel James maakte in oktober vorig jaar de overstap van VV Noordwijk naar Sparta, maar is inmiddels al weer teruggekeerd op het oude nest. De 25-jarige spits kreeg van de clubleiding te horen dat het geen zin had om in Rotterdam te blijven.

James, die vorig jaar nog met Noordwijk in de Derde Divisie speelde, maakte een megastap naar de Keuken Kampioen Divisie, maar kwam niet in actie voor Sparta. Omdat de club promoveerde naar de Eredivisie, werden zijn kansen op speelminuten kleiner, zo was de uitleg van technisch manager Henk van Stee. Deze week keerde hij terug bij Noordwijk, dat inmiddels actief is in de Tweede Divisie.

"Er werd mij verteld dat Sparta 4-4-2 ging spelen en dat mijn kansen klein waren", vertelt James aan Omroep West. "Dat is balen, maar ik wilde vechten voor mijn plek. Toen werd mij verteld dat het nul komma nul zin had om te blijven en dat ik mijn eigen glazen in zou gooien als ik zou blijven. Dan is het aan mij om na te denken: wil ik dit wel? Toen ben ik op zoek gegaan naar iets anders."

"Mijn zaakwaarnemer is bezig geweest met veel clubs, maar het kwam een beetje laat op gang. Noordwijk speelt in de Tweede Divisie, dat is gewoon een heel goed niveau. Ik weet wat ik hier heb en wat ze aan mij hebben. Ik kan me hier goed laten zien", vertelt James.

James komt uit de jeugd van Ajax en belandde via UVS bij Noordwijk. Dat was in 2013. Na een avontuur bij Kozakken Boys keerde hij in 2015 weer terug in de Bollenstreek.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws