Update: Zweeds gerucht klopt: Tekie op weg naar Fortuna Sittard

Update: Zweeds gerucht klopt: Tekie op weg naar Fortuna Sittard

06-09-2019 21:59 Laatste update: 21:55
18

Fortuna Sittard lijkt zich nog te gaan versterken met de talentvolle Zweed Tesfaldet Tekie. Dat is mogelijk, omdat Tekie momenteel geen club heeft. Technisch manager Sjoerd Ars bevestigt zelfs dat de middenvelder op weg is naar Sittard.

Het Zweedse Fotbollskanalen weet dat Tekie (22) hard op weg is naar de Eredivisie. In 2016 werd Tekie gelinkt aan PSV, maar die interesse schijnt nooit concreet te zijn geweest.

"Het klopt dat we hem spoedig hopen te presenteren", bevestigt Ars tegenover Fotbollskanalen. "Het is duidelijk dat hij een speler is die, wanneer hij in vorm is, tot de beste spelers van Zweden behoort. Ik denk dat hij speelklaar is. Ik verwacht hem ieder moment om zijn contract te tekenen."

Tekie speelde van 2013 tot 2016 voor IFK Norrköping. Hij werd in die periode één seizoen verhuurd aan IF Sylvia. In 2017 tekende Tekie bij AA Gent. De Belgische club verhuurde hem aan Östersunds FK en haalde hem deze zomer terug. Tekie had nog een contract tot 2021 in België, maar naar verluidt is de verbintenis in goed overleg beëindigd.

Update 21.56: Tekie is op weg naar Fortuna Sittard. Dat bevestigt Ars tegenover de Limburger. Fortuna en Tekie zijn al dagen met elkaar in gesprek en binnenkort kan er witte rook worden verwacht.