Groenen: 'Als ik mee wil naar de supermarkt zegt zij: 'Nee, blijf thuis!''

Groenen: 'Als ik mee wil naar de supermarkt zegt zij: 'Nee, blijf thuis!''

06-09-2019 20:48
13

Jackie Groenen meent dat zij door haar judo-verleden een groot voordeel heeft ten opzichte van andere voetballers. Zo was de middenveldster van de Oranje Leeuwinnen en Manchester United onder meer Nederlands kampioen bij de junioren.

Groenen combineerde beide sporten lange tijd tot ze haar heup brak en van haar toenmalige club MSV Duisburg moest stoppen. "Als ik terugkijk is judo een van de beste beslissingen die ik heb gemaakt", stelt ze in een interview met The Independent. "Voor mijn manier van spelen is het enorm belangrijk geweest."

Wedden

Meer odds

"Als ik met jonge meisjes praat, of mensen vragen mij om advies, dan zeg ik altijd als eerst dat ze judo-lessen moeten nemen", vervolgt Groenen. "Ajax doet dat ook met jonge spelers. Het draait niet alleen om kracht, je leert om je lichaam op de juiste manier te gebruiken. Ik voel precies hoe ik moet instappen of hoe ik mensen uit balans krijg zonder kracht te gebruiken. Soms mis ik het judo."

Groenen vertelt ook over de massale aandacht die er in Nederland is voor de Oranje Leeuwinnen. "Het is ongelooflijk de laatste jaren. Er is veel veranderd, zeker in Nederland. Ik kan er niet aan wennen dat ik niet meer normaal naar de supermarkt kan. De situatie is een beetje gek thuis. Soms zeg ik tegen mijn moeder: Ik ga met je mee. Dan zegt zij: Nee, blijf thuis!"