AZ trots op miljoenentransfer: 'Enerzijds jammer, maar het maakt ons trots'

AZ trots op miljoenentransfer: 'Enerzijds jammer, maar het maakt ons trots'

06-09-2019 21:17
21

Bij AZ is men trots op de miljoenentransfer van Guus Til naar Spartak Moskou. Hoofd jeugdopleidingen Paul Brandenburg vertelt dat de naar Rusland vertrokken middenvelder in de jeugd moeite had om beslissend te zijn. Uiteindelijk is het toch van een doorbraak in AZ 1 gekomen.

"Als jong talent had Guus soms moeite belangrijk te zijn voor het team, maar hij haalde wel AZ 1 en groeide in korte tijd uit tot basisspeler en aanvoerder", vertelt Brandenburg op de clubsite van AZ.

"Hij is dus iemand met een sterk karakter, die aantoont dat meerdere wegen naar de top leiden. Een geweldig inspirerend voorbeeld voor veel jeugdspelers, zowel zij die nu tot de 'bovenkant' van hun team behoren als de jongens die nog een stap moeten maken ten opzichte van hun ploeggenoten."

Til maakte vorige maand voor ongeveer achttien miljoen euro de transfer naar Spartak. Brandenburg: "Enerzijds is het jammer dat een dragende speler vertrekt, maar bovenal maakt het ons trots. Guus maakt een toptransfer en dat is vooral een compliment voor hemzelf, maar ook voor alle mensen die iedere dag bezig zijn om onze spelers verder te ontwikkelen."

"Eerder gingen ook jeugdexponenten als Ridgeciano Haps en Derrick Luckassen voor grote bedragen weg, de transfer van Til gaat weer een stapje verder. Het strookt met ons streven om jeugdspelers steeds beter en completer af te leveren aan het eerste team. Binnen de AZ Jeugdopleiding heerst de ambitie het elke dag weer beter te doen."