Spelersrapport: Babel en Memphis leiden wederopstanding van Oranje

06-09-2019 22:50 Laatste update: 22:50
160

Het Nederlands elftal heeft dankzij een fantastische comeback met 2-4 gewonnen van Duitsland in Hamburg. Na een ondermaatse tweede helft herpakte Oranje zich op indrukwekkende wijze. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jasper Cillessen: 7,5
Had misschien meer kunnen doen bij de eerste tegengoal, maar hield Oranje eigenhandig in de wedstrijd door een geweldige reflex op de inzet van Marco Reus, die op vijf meter afstand de 2-0 op zijn voet had. Cruciaal voor de wedstrijd.

Denzel Dumfries: 5
Onrustig en onstuimig. Liet zich op zijn kant vaak verrassen en benutte zijn kansen op aanvallend gebied ook niet. Na zijn wissel kwam er meer lijn in het spel op de flanken van Oranje.

Virgil van Dijk: 7
Waarschuwde Oranje donderdag nog voor het 'doordekken' en het 'teveel ruimtes weggeven in de rug'. Dat ging na negen minuten al mis. Van Dijk en De Ligt dekten door, kwamen 'hoog' op het veld terecht en zagen de Duitsers in hun rug weglopen en de 1-0 maken. Van Dijk herstelde zich daarna goed en was weer de overtuigende verdediger die vorige week werd verkozen tot Beste Speler van Europa.

Matthijs de Ligt: 6,5
Speelde een ongelukkige hoofdrol door de penalty van Duitsland na een handsbal van De Ligt. Had in de tweede helft samen met Van Dijk echter het slot op de deur gezet en zag Oranje daardoor een fantastische comeback maken.

Daley Blind: 6,5
Rendeerde in de eerste helft niet. Kon niet de opbouw verzorgen tijdens de vele momenten dat Duitsland aan Oranje de bal gaf. Speelde beter toen hij in de tweede helft meer vooruit geschoven mocht spelen.

Marten de Roon: 6
Kwam niet tot zijn recht in een wedstrijd waarin Oranje vooral de bal had en Duitsland lang afwachtte. Stond met cruciaal balverlies bijna aan de basis van de 2-0 voor het thuisland en was niet de man die de Duitse muur kon slechten. Werd in de tweede helft snel gewisseld.

Frenkie de Jong: 7
Was verantwoordelijk voor de 1-1 met een sublieme aanname en afronding, maar worstelde in de eerste helft ook met het spel maken en de openingen vinden. De Jong leek na rust alweer veel meer op de speler die hij kan zijn en was de baas op het middenveld, wat hij bekroonde met een fraaie eerste Oranje-goal.

Georginio Wijnaldum: 7,5
Viel lang niet op in Hamburg, maar maakte alles goed met een werkelijk fantastische pass op Donyell Malen bij 2-3 en het binnenschieten van de 2-4 in blessuretijd. In zijn cruciale fase van de wedstrijd zo beslissend zijn met zoveel klasse, chapeau!

Ryan Babel: 8
Was zelfs in de mindere fase van Oranje een betrouwbare kracht door zeer balvast te zijn. Nadat Koeman hem op de linkerflank zette was hij betrokken bij de wederopstanding van Oranje. Gaf de assist op de 1-1 van Frenkie de Jong en had ook een rol bij de eigen goal van Jonathan Tah, alvorens hij werd gewisseld na een wedstrijd keihard werken.

Quincy Promes: 6,5
Liet een Duitser uit zijn rug lopen bij de 1-0 en was ook in aanvallend opzicht niet overtuigend, maar herstelde zich net als heel Oranje in de tweede helft in een voor hem veel beter werkend systeem.

Memphis Depay: 8
Sleurde, vocht, probeerde de Duitse verdediging te breken. Dat lukte in de eerste helft mondjesmaat, maar in de tweede helft een stuk beter. Gaf een prachtige assist bij de 2-4 van Gini. Was in alle facetten ontzettend belangrijk en sterk voor Oranje.

INVALLER

Donyell Malen: 7
Viel in en bracht direct diepgang en snelheid in de aanval van Oranje. Zag Nederland binnen zeven minuten na zijn invalbeurt op 1-2 komen en was zelf verantwoordelijk voor de winnende 2-3. Bracht iets extra's voor Oranje en sollicteert direct naar een basisplaats tegen Estland.